Horizontaliai: |
1. | Maisto medžiaga, iš kurios organizmas gauna pagrindinį kiekį energijos | 3. | Angliavandenis, kurio ypač daug bulvėse | 4. | Energijos matavimo vienetas | 6. | Medžiagos neteikiančios organizmui energijos, bet jų trūkstant gali pašlyti sveikata | 8. | Pagrindinė organizmo statybinė medžiaga | 9. | Skaidri, bekvapė, skysta medžiaga, būtina gyvybei palaikyti | 11. | Organas kuriame maistas paverčiamas tyrele | 13. | Įspėk mįslę: Pilna trobelė baltų vištelių | 14. | Kas išnešioja maisto medžiagas po visą organizmą | 15. | Noras valgyti | 16. | Mitybos taisyklė, kurios laikydamasis niekada nepersivalgysi |
|
Vertikaliai: |
2. | Procesas, kuriam vykstant maistas suskaidomas iki smulkiausių dalelių | 5. | Labai daug energijos turinčios maisto medžiagos | 7. | Koks turi būti maistas, kad būtume sveiki ir žvalūs | 10. | Ką gauna žmogaus organizmas iš maisto | 12. | Medžiaga stiprinanti kaulus ir dantis |
|