Horizontaliai: |
| 1. | Maisto medžiaga, iš kurios organizmas gauna pagrindinį kiekį energijos | | 3. | Angliavandenis, kurio ypač daug bulvėse | | 4. | Energijos matavimo vienetas | | 6. | Medžiagos neteikiančios organizmui energijos, bet jų trūkstant gali pašlyti sveikata | | 8. | Pagrindinė organizmo statybinė medžiaga | | 9. | Skaidri, bekvapė, skysta medžiaga, būtina gyvybei palaikyti | | 11. | Organas kuriame maistas paverčiamas tyrele | | 13. | Įspėk mįslę: Pilna trobelė baltų vištelių | | 14. | Kas išnešioja maisto medžiagas po visą organizmą | | 15. | Noras valgyti | | 16. | Mitybos taisyklė, kurios laikydamasis niekada nepersivalgysi |
|
Vertikaliai: |
| 2. | Procesas, kuriam vykstant maistas suskaidomas iki smulkiausių dalelių | | 5. | Labai daug energijos turinčios maisto medžiagos | | 7. | Koks turi būti maistas, kad būtume sveiki ir žvalūs | | 10. | Ką gauna žmogaus organizmas iš maisto | | 12. | Medžiaga stiprinanti kaulus ir dantis |
|